Buzdolabında Kalmış Et Kokusu Nasıl Gider?

Pek çoğumuzun başına gelmiştir veya başına gelen bir yakınınız vardır. Tatile gidersiniz sigortalar atar ve buzdolabında bıraktığınız etleri geldiğinizde çürümüş ve dolabınızın içini kokutmuş olarak bulursunuz. Ne yaparsanız yapın koku bir türlü gitmek bilmez ve dayanılacak bir koku da değildir ki bu koku yüzünden buzdolabını atmak zorunda kalanlar bile vardır ancak bizler size bir kaç tavsiye de bulunabiliriz.

Öncelikle bilinenin aksine gelen kötü koku buzdolabının içinden değil dışından da gelebilir. Nasıl mı? Buzdolabınızda eriyen etlerin suları buzluk kısmında bulunan tahliye borusu ile motorun üzerinde bulunan, genelde plastik olan tahliye haznesinin içine akar ve orada birikir. Burada biriken su eriyen etlerin suları olduğu için inanılmaz derecede kötü bir koku yayar ve sizde bu kokunun kaynağını buzdolabının içinde ararsınız. Motorun üst kısmında plastik bir hazne olan tahliye haznesine bakın eğer orada biriken bir su varsa onu boşaltın böylece kokudan kurtulmuş olursunuz. Tabi buzdolabınızın içine sinmiş ve tahliye borusuna etki etmiş ise biraz daha beklemeniz ve dolabınızı iyice havalandırmanız gerekir.

Eğer buna rağmen koku hala gitmediyse o zaman buzdolabınızı raflarını çıkararak iyice bir silip temizledikten sonra buzdolabının rafına bir tabakta bir parça hindistan cevizi veya kahve koyabilirsiniz. Bu yöntem de kokunun gitmesine yardımcı olabilir.

Umarız başınıza hiç böyle bir felaket gelmez ancak gelirse bu yöntemleri deneyebilirsiniz.


Buzdolabından et kokusu nasıl gider

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Vintage Ürün Nedir?

Spot Eşya Nedir ?