No Frost Buzdolabı ile Derin Dondurucu Buzdolabı Arasındaki Fark Nedir ?

Bir çok kişi No Frost buzdolabı ile Derin Dondurucu buzdolabı arasındaki farkı bilmemektedir. Kapıları kapalı ile hiç kimse bu ayrımı yapamaz. Yani buzdolabının kapağı kapalı ile dışarıdan baktığınız zaman bunu anlamanız mümkün değildir. Ayrım yapabilmeniz için üst bölmeye bakmanız gerekir. No Frost buzdolabının üst bölmesinde hava kanalları olur ve bu hava kanalları sayesinde dolabı içeriden gelen soğukluğu üfler ve dondurucu bölgesindeki yiyeceklerinizi buz yapmadan soğutur.
Derin donrucu bir buzdolabı ise yiyeceklerinizi buz yaparak soğutur. Üst bölmesinde No Frost buzdolabı gibi hava kanalları yoktur tamamen kapalıdır ve soğutma sistemi ile üst kısımda yapacağı karlanma ile soğuma sağlar. Alt bölmesinde de aynı prensiple çalışır. Derin Dondurucu yani bir diğer tabirle Statik bir buzdolabının alt kapağını açtığınız zaman tam karşınızda ince bir buz tabakası görürsünüz. Buradaki buz tabakası buzdolabının içinin soğumasını sağlar ki belli bir süre sonra buzdolabı tarafından otomatikman eritilir.
Maddeler halinde birkaç tespit yapmak gerekirse
  • ·         No Frost buzdolabı hava kanalları ile derin donrucu buzdolapları karlanma ile soğutur
  • ·         No Frost buzdolabı daha fazla enerji tasarrufu sağlar
  • ·         Derin dondurucu dolaplar istisna modeller hariç genelde tel raflıdır, No Frostlar cam raflı
  • ·         No Frost buzdolapları genelde biraz daha pahalıdır.



Not: Derin Dondurucu buzdolabının buzluk kısmında oluşan karı temizlemek için bir çok kullanıcı bıçak gibi delici/kesici alet kullandığı için zemini delmekte bu da dolapta tamir edilemeyecek bir hasar açmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Vintage Ürün Nedir?

Spot Eşya Nedir ?