Country Nedir? Country Hakkında Bilmedikleriniz

Country Tarzı bir çok kere duymuşsunuzdur. Genellikle böyle kavramlara yabancı oluruz ve ne anlama geldiğini yada neyi yansıttığını tam olarak bilmeyiz. Country İngilizce bir kelimedir ve anlamı ‘’Köyden Gelen’’ dir. Kelimenin kendisinden de anlayacağınız gibi Country eşyalar evinize modernlikten uzak, samimi, şirin, eski tarzı yansıtan ancak eski olmayan ve daha çok pastel tonların hakim olduğu eşyalardır.


Amerikan ve İngiliz tarzı da bulunuyor olsa da Country genelde İngiliz Tarzı olarak akıllarda yer etmiştir. Amerikan tarzında genelde kaba ve eskiyi andıran mobilyalar kullanılırken İngiliz tarzında daha zarif mobilyalar, ekoseli, puantiye kumaşlar ve soft renkler daha çok kullanılır. Örneğin modern mobilyalarınızı da country ile birleştirebilirsiniz. Nasıl mı? O
rta sehpanızı, halınızı veya perdenizi diğer eşyalarınız modern olsa bile country tarzını yansıtacak eşyalardan seçerek tamamlayıcı olarak kullanabilirsiniz. Zaten bir çok tekstil firması bu noktayı fark ederek  floral desenli ve pastel tonlarda, masa örtüleri, perdeler, nevresim takımları, yastıklar piyasaya sürmektedirler.


Yani özetlemek gerekirse Country bir tarzdır ve siz bu tarzın içinde Vintage bir eşya kullanabileceğiniz gibi Retro veya Vintage bir eşya da kullanabilirsiniz. Önemli olan soft, huzur veren ve pastel bir ortam yakalamaktır. Vintage ürün yaklaşık 60-100 yıllık bir eşyadır ki bunun üstündeki eşyalar zaten antika eşyalardır. Vintage da eskiyi andırır ancak eşyaların kendisi de ufak tefek tadilatlardan geçmiş olsa da eski olmalıdır. Retro eşya ise eskiyi anımsatsa da kendisi yeni bir ürün olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Vintage Ürün Nedir?

Spot Eşya Nedir ?