LED Televizyon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Özellikle son 2-3 yıl içinde hepimizin televizyon izleme alışkanlıklarımız değişti. Daha düne kadar tüplü televizyon izlerken şimdilerde Lcd Televizyonu bile beğenmez olduk. Lcd teknolojisinin bir tık üzerine çıkan, daha parlak ve daha canlı görüntü veren Led Televizyonlar birbirinden üstün özellikleri ile raflarda göz kamaştırıyor.  Peki yeni bir led televizyon alacağımız zaman nelere dikkat etmeliyiz hiç düşündünüz mü? Sadece fiyata ya da markaya mı bakmalıyız? Tabiki hayır! O zaman yazımızı okuyun ve yeni televizyon alırken uyarılarımızı aklınızda bulundurun.
  • İlk dikkat etmeniz gereken şey marka seçimidir. Bütçenize göre, sizlere en iyi hizmeti verebileceğine inandığınız markayı seçin. Burada bir tavsiyede bulunmak istemeyiz çünkü elektronik biraz da şans işidir.
  • Ekran Boyutu : Televizyonu izleyeceğiniz ortamın büyüklüğüne göre bir ekran boyutu seçin. Uzmanlar genellikle 1 ve 3 metre uzaklığa 32 inch (82 ekran) ile 40 inch (102 ekran) arasını tavsiye etmektedirler. Eğer izleme alanınız 3-5 metre arasında ise 42 inch (106 ekran) ve 55 inch (140 ekran) tavsiye edilir.
  • 4K Almalı mıyım? : 4k Bir led televizyon almak istiyorsanız alacağınız televizyon 55 inch (140 ekran) veya üzeri bir boyutta ise tavsiye edilebilir ki farkı daha net anlarsınız. Eğer 55 inch altında bir boyutta Led Televizyon alacaksanız o zaman 4k sizin için biraz israf sayılabilir.
  • Smart Tv Almalı mıyım? : Eğer televizyondan internete bağlanarak Youtube, Facebook gibi sosyal medya kanallarına bağlanırım diyorsanız alabilirsiniz. Ancak ben bunları akıllı telefonumla yapıyorum diyorsanız boşuna para vermeyin.
  • 3D Bir Televizyon Alınır mı? : 3 boyutlu görüntü izlemek isterseniz veya bu türde filmler izlerseniz alınabilir ancak 3D genelde bir hevesle alınan ve pek kullanılmayan bir özelliktir dolayısıyla göz ardı edilebilir.
  • Hz Hızı önemli midir? : Özellikle oyun oynarken veya futbol maçları izlerken görüntünün rahat akması için yüksek Hz bir televizyon almanız sizler için faydalı olacaktır.
Sizlere tavsiye edebileceğimiz dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar bunlardır. Bu maddelere göre seçim yaparsanız fayda/maliyet oranınız daha doğru olur. İyi alışverişler dileriz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Vintage Ürün Nedir?

Spot Eşya Nedir ?