Spot Eşya Nedir ?

Spot Eşya Nedir ?
Halk arasında en çok karıştırılan ve cevabı sürekli karıştırılan kavramlardan birisi de Spot Eşya kavramıdır. Kimi spot eşyayı ikinci el eşya ile karıştırmakta, kimisi ise defolu eşya ile aynı şey olduğunu iddia etmektedir. 

Spot Eşya; yetkili satıcının çeşitli sebeplerden dolayı elindeki ürünleri piyasa fiyatının altında bir fiyatla piyasaya sürmesidir. Spot piyasaya düşen ürün normal bayide satılan fiyatın altında satılır.

Konu tanımlama ile anlaşılabilecek bir konu olmadığı için bir örnek ile açıklamak daha faydalı olacaktır. Örneğin X marka bir Beyaz Eşya bayisi aylık bir satış kotası ile çalışır ve bayiliğini yaptığı markanın çamaşır makinesinden 1 ay içinde belli bir adette almak zorundadır. Aldığı bu çamaşır makinelerini o ay içinde satarak para kazanmak en azından bağladığı parayı geri almak zorundadır. Piyasa veya mevsimsel sebeplerden dolayı her ay bu çamaşır makinelerini son kullanıcıya satarak bitiremeyen bayii Spot Piyasaya yönelir ve bu işi yapan sadece bir markanın bayiliğini yapmayıp karışık marka satan kişilere stoğunda fazlalık olan X marka Çamaşır Makinelerini aldığı fiyattan veya alıdığı fiyatın altında bir fiyata satar.

Bayiiden X marka Çamaşır Makinelerini uygun fiyata alan Spotçu ise cazip fiyatla müşterilerine satar ve bayii fiyatından daha ucuz bir fiyat ortaya çıkar. Spot ürün ile ikinci el eşya arasındaki farkları da sıralayalım ;

·         Spot ürün sıfırdır. Hiç kullanılmamış paketi açılmamıştır.
·         Spot ürün garantisi başlamamış üründür. İkinci el eşyanın ise garantisi yoktur.

·         Spot ürün faturalıdır, ikinci el eşya da fatura çoğu zaman verilmez.


www.umutspot.com 





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Vintage Ürün Nedir?