MDF Mobilya mı? Sunta Mobilya mı?

Halk arasında aslında çok iyi bilinmeyen ancak mobilya alacak olanların kafasını en çok karıştıran konulardan birisi  MDF mobilya mı? Sunta mobilya mı?  Sorudur. Aslına bakarsanız ikisi arasında sanıldığı kadar büyük fark yoktur hatta birisi diğerinden daha kalitelidir denemez. Bir mobilyayı en değerli ve pahalı kılan şey üretimindeki kusursuzluğu ve tasarımındaki benzersizliktir. Toplumuzda daha çok markaya ve fiyata bakılarak karar verilir ancak işin aslı hiç de öyle değildir. Markası herkes tarafından bilinmeyen, tasarımı çok iyi, ürünleri çok kaliteli ve fiyatları da makul olan pek çok marka mevcuttur.

          Konumuza dönmek gerekirse MDF ve Sunta bir ürüne birlikte de uygulanabilir. Nasıl mı? Mesela bir elbise dolabını ele alalım. Bu elbise dolabının kapaklarına boyama yapılacak veya desen eklenecekse bu kısımları MDF den yapılırken çekmece içleri veya ara dikmelerde Sunta kullanılabilir.
·         Mobilyalarınızı gerek taşınmadan, gerekse yer değişikliği sebebi ile sürekli söküp montaj yapacaksanız Sunta bir ürün tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Çünkü MDF bu işlem için hiç de uygun bir ürün değildir.
·         MDF bir ürün ağırlığa daha dayanıklıdır ve LAKE dediğimiz boyama işlemi için MDF kullanılır. Aslında MDF ürün maliyetinden değil işçilik açısından daha zahmetli olduğu için pahalıdır. Küçük bir zigon sehpanın pahalı olmasının sebebi MDF olması değil boyalı olmasıdır.
·         Sunta ürünler neme ve suya karşı çok dayanıklı olmadıkları için mutfak ve banyo gibi nemli ortamlarda MDF ürünler kullanılır.

Kısacası alacağınız ürünün kullanım yerine ve kullanım şekline göre MDF mi Sunta mı olacağına karar verebilirsiniz. Bu sayede gereksiz maliyeti de önlemiş olursunuz. Çok bilindik markalardan alacağınız ürünlerin benzerlerini diğer mağazalarda da bulabilirsiniz. 

Hem MDF mobilyaları hemde Sunta mobilyaları yenilemek istediğinizde Umut Spot ikinci el eşya alım ofisi olarak tüm mobilyalarınızı nakit ödeme ve ücretsiz nakliye ile alabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Vintage Ürün Nedir?

Spot Eşya Nedir ?