Vintage Ürün Nedir?

Vintage son dönemlerde moda, mobilya ve tekstil sektörlerinde sık duyduğumuz kavramlardan birisidir. Anlam olarak eski döneme ait, koleksiyon veya tek parça halinde olan ürün veya eşya demektir. Evinizde, ofisinizde ve kullandığınız diğer alanlarda tek tek veya bir bütün olarak kullanılabilen Vintage ürünler sizlere eskinin havasını yaşatır

60, 70 veya 80 li yıllardan kalan bir ürün sizlere vintage havası verir. Mesela moda sektöründe; puantiyeli, kalın çizgili veya kalın askılı elbiseler, yüksek belli pantolonlar, büyük ve kalın çerçeveli gözlükler Vintage havasında ürünlerdir. Mobilya sektöründe ise düğmeli koltuklar, biraz daha ince ve sivri ayaklı berjerler, daha çok pastel renklerin kullanıldığı mobilyalar ve eskiyi andıran sandalyeler sizlere ev veya ofislerinizde Vintage havası yaşatır.

Bir eşyanın Vintage olabilmesi için eskiden kalma olması gerekir. 

Eskiyi anımsatan ancak yeni üretilmiş eşyalar ise yeni değildir. Antika bir eşya da sizlere Vintage etkisi yaşatabilir hatta çok eski ancak ufak tefek tadilatlarla elden geçirilince eli yüzü düzelecek eşyalarınız varsa bunları da istediğiniz alanlarda rahatlıkla Vintage olarak kullanabilirsiniz. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Spot Eşya Nedir ?