2. İkinci El Eşya Alan Yerler

İnsanlar çeşitli sebeplerden dolayı eşyalarını elden çıkarmak isteyebilmekte, bunu yaparken de sürekli fiyat odaklı düşünmektedirler. Aslında işin bir de güven boyutu vardır ve gözardı edilmemelidir. İkinci el eşya satışı yapmak için en yüksek fiyatı almak istemeniz en doğal hakkınız. Peki diğer detaylar nedir? Nelere dikkat etmelisiniz hiç düşündünüz mü?

Yıllardır ikinci el eşya sektöründe hizmet veren, eşyalarınızı size zahmet vermeden adresinizden alan firmamız, sahip olduğu tecrübe çerçevesinde size eski eşya satarken nelere, hangi detaylara dikkat etmeniz gerektiğinden ve neden bizi tercih etmenizi istediğimizden bahsedecek. İsterseniz daha anlaşılır olması açısından madde madde ilerleyelim.


  • Öncelikle eşyalarınızı satmak istediğiniz firmanın web sitesini inceleyin. Güven veren, kurumsal kimlik havası verebilecek bir firmayı tercih edin.
  • Eşyalarınızın fotoğraflarını göndererek ön fiyat alın.
  • İkinci el eşya alan yerler ödemeyi nakit yaparlar bu detayın onayını alın ve netleştirin. Yani ödemeyi nakit almak istiyorum diye belirtin.
  • Eğer fiyat noktasında karşılıklı anlaşma sağlanırsa, anlaştığınız gün ve saatte adresinizde olması gerektiğini üzerine basa basa söyleyin. Aksi takdirde mağdur olabilirsiniz.
  • Eşyalarınızın alımı sırasında tekrar tekrar pazarlık yapmayacağınızı, anlaşılan fiyattan indirim yapmayacağınızı bildirin. Burada size bir ipucu vermek istiyoruz. Eğer eşyalarınızın fotoğraflarda görünmeyen kusurları varsa bunları da eşyalarınızı satacağınız firmaya söylemeniz gerekir. Aksi takdirde sizden indirim istemek onun hakkı olacaktır.
  • İkinci el eşya alanlar müşterilerinden nakliye veya taşıma ücreti istemez. Bu konuda da teyit alın ve nakliye ücreti ödemeyeceğinizi söyleyin.
Tüm bu detaylara dikkat etmeli, herkese güvenmemelisiniz. Eski eşya satmak istiyorum diyorsanız bizi haftanın 7 günü arayabilir, güven içinde, kafanız rahat şekilde, zahmet çekmeden, uğraşmadan ikinci el eşya satışı yapabilirsiniz.

0533 493 33 90
umutspot@gmail.com
www.umutspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Spot Eşya Nedir ?

Vintage Ürün Nedir?