Gümüş Nasıl Anlaşılır?



Bir eşyanın gümüş olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bunun bir kaç cevabı var yazımızın devamında sizlere bundan bahsedecek, gümüş alan yerler ile ilgili bilgi verecek, gümüş satmak için kimi aramanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Öncelikle şunu belirtelim gerçek gümüş olan her eşyanın altında ayar numarası yazar. 800 ayar, 900 ayar ve 925 ayar olmak üzere 3 adet ayar numarası vardır. Bu numaralar objenin içindeki gümüş oranını gösterir. Doğal olarak en değerli olanı 925 ayar gümüş diyebiliriz.

Siz de bu numaralara bakarak ürünün gümüş olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu ayar numaraları eşyanın altında, kenarında veya kulplarının ucunda yazar. Çok büyük yazmadığı için ilk bakışta göremeyebilirsiniz.

Ancak gümüş olmayan, kaplama olan eşyalar vardır ki bunların pek bir değeri yoktur. Bunların üzerinde de ayar numarası yazar ancak kaplama olduğu için bir çok cüzi bir değerdedir. Bunu anlamanın yolu tecrübedir. Gümüş alan yerler ancak anlayabilir. Dolayısıyla en doğru olanı doğru bir esnafla çalışmak, gümüşlerinizi işinin ehli kişilere emanet etmektir.

Eğer gümüş eşya satmak istiyorum, güvenilir bir yer arıyorum diyorsanız bizi hiç tereddütsüz arayabilirsiniz. Arkadaşlarımız satmak istediğiniz ürünlerin adetine, ağırlığına göre adresinize gelerek yerinden teslim almaktadır. Peki gümüş eşya nasıl alınır? Alım yaparken nasıl ve neye göre fiyat veriyoruz?

Bunu detaylı bir şekilde anlatalım ki eşyalarınızı satarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmiş olun. Ekibimiz öncelikle satacağınız ürünü ayar numarasına göre ayırır. Bir kaç parça gümüş eşya satacağınızı düşünürsek 800 ayar gümüş farklı 900 ayar gümüş farklı tartılır.

Tartılan ürünün ağırlığı ve ayar numarasının o günkü piyasa fiyatı çarpılır. Çıkan fiyat size nakit ödenir. Ödeme sizin isteğinize göre havale, eft ile de yapılabilir.

Müşterilerimizi kesinlikle sıkıntıya sokmuyor, memnuniyetlerini ön planda tutuyoruz.

Bizi haftanın 7 günü hiç çekinmeden arayabilir, gümüş eşya satışını çok kısa süre içinde nakit yapabilirsiniz.

0533 493 33 90
umutspot@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediyeler Eski Eşya Alıyor Mu?

Vintage Ürün Nedir?

Spot Eşya Nedir ?